Categories
Business Social Stiri

Tuica facuta in casa – o adevarata traditie

Cei care nu se tem de experimentele cu bauturi alcoolice de casa ar trebui sa incerce cu siguranta urmatoarea reteta pentru tuica Prahova. Aceasta reteta imita gustul perfect al tuicii adevarate folosing zahar ars si coaja de stejar. Reteta este destul de simpla si nu consuma foarte mult timp. In final, veti obtine o bautura de calitate, normala si cu un gust bland bine echilibrat. Majoritatea persoanelor nu vor reusi sa observe vreo diferenta in comparatie cu tuica originala.

Pentru aceasta reteta, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: etanol, scoarta de stejar, trifoi, zahar ars, nucsoara, zahar vanilat – dupa gust. Spiritul vinului este potrivirea perfecta pentru aceasta reteta de tuica, insa este foarte greu de obtinut. Acesta este motivul pentru care majoritatea vinificatorilor amatori folosesc pur si simplu etanol pentru a obtine o tuica de inalta calitate.

Turnati etanol intr-un borcan de sticla. Topiti zaharul intr-o tigaie si apoi adaugati-l in borcanul care contine etanol. Datorita zaharului ars, produsul final ar trebui sa arate exact precum coniacul. Apoi puneti restul ingredientelor in borcan: coaja de stejar, care va crea un miros natural, cuisoarele, nuscoara si vanilia. Daca nu iti place aroma unuia dintre aceste ingrediente, o poti elimina fara nici o ezitare.

Amestecati bine cu o lingura de lemn, sigilati si apoi lasati continutul cel putin 30 de zile intr-un loc rece si intunecat. Se mai agita o data la 5-7 zile. Imbatranirea prelungita imbunatateste gustul, exact ca la vin. In faza finala, strecurati tuica de Prahova prin strecuratoare intr-o sticla noua si sigilati-o bine. Perioada de valabilitate a acestei retete de tuica de casa este de 2 3 ani.

Speram ca aceste sfaturi sa va ajute sa obtineti tuica de casa mult dorita, pe care sa o degustati alaturi de cei dragi pe perioada racoroasa.